log in

Επτά ταινίες για να δεις με τους φίλους σου (και να μην ξανακοιμηθούν ποτέ)

0abae57364beba3c9e547a603081440e_M.jpg 0abae57364beba3c9e547a603081440e_M.jpg
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στις 31 Οκτωβρίου γιορτάζεται το Halloween. Επειδή είμαστε horror freaks και γιορτάζουμε το Hallowee

Στις 31 Οκτωβρίου γιορτάζεται το Halloween. Επειδή είμαστε horror freaks και γιορτάζουμε το Halloween (σχεδόν) κάθε εβδομάδα σου προτείνουμε μερικές ταινίες για να δεις με τους κολλητούς σου ή και μαζί με τον άνθρωπο σου. Υπάρχει βέβαια, μια πιθανότητα να τρομάξουν τόσο πολύ που να μην ξανακοιμηθούν ή να μην σου ξαναμιλήσουν ποτέ. Συμβαίνουν αυτά
1. Friday The 13th  (1980)

Αρχίζουμε με τα κλασσικά. Βλέπουμε αυστηρά και μόνο την πρώτη ταινία, αυτή όπου εμφανίζεται ο 18χρονος Johnny Depp, με πολύ σεβασμό και αγάπη στον Freddy Krueger, το παλικάρι που μας έμαθε να ονειρευόμαστε (εφιάλτες).

2. Halloween (1978)
Λίγο πιο παλιά από τον Freeddy, o Mike Myers βγήκε για πρώτη φορά παγανιά ανήμερα Halloween και μακέλεψε κόσμο και κοσμάκη, συστήνοντας μας την Ομήρου Ιλιάδα των horror movies.

3. The Shining (1980)

Γενικά, αν θέλεις να τους τρομάξεις πολύ, μείνε σε επιλογές από τα `80s. Αυτό το αριστούργημα του Stanley Kubrick δεν έχει καμία σχέση με το ομώνυμο βιβλίο του Stephen King, γιατί εδώ υπάρχει ένας Jack Nicholson που παραδίδει μαθήματα παράνοιας που ξεφεύγουν από την υποκριτική και δίνουν άλλη σημασία στον όρο “method acting”. Δεν έπαιζε τον Jack Torrance, ήταν ο Jack Torrance.

4. Ju-On: The Grudge 2 (2003)

Ο Takashi Shimizu είναι ένας ιμπρεσιονιστής του τρόμου, ή πιο απλά ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες του είδους σήμερα, χθες και για πάντα. Το τέλος αυτής της ταινίας είναι απλά αδιάνοητο.

5. Hellraiser (1987)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον λατρεμένο παραμυθά του σκότους Clive Barker. Τι να πρωτοπάρεις από αυτό το αριστούργημα: Ερμηνείες, μουσική, χρώματα, ρεαλισμός και το πιο μαγικό παραμύθι με δαίμονες που έχεις δει ποτέ.

6. Candyman (1992)

Ένα ακόμα «παραμύθι» τρόμου του Clive Barker , με ένα ακόμα μυθικό τέρας που επιστρέφει στην ζωή, διψασμένο για αίμα και έναν μαθητή που κατά λάθος το «ξυπνάει». Η κεντρική ιδέα του “Candyman” ήταν η έμπνευση για δεκάδες «μεταφυσικές» ταινίες τρόμου.

7. The Texas Chainshaw Massacre (1974)

«Πέντε φίλοι χάνονται στο δάσος, κάποια στιγμή βρίσκουν μπροστά στους ένα σπίτι, μέσα ζει μια οικογένεια, λίγο διαφορετική από τις άλλες» Πόσες φορές στην σύγχρονη μυθοπλασία των ταινιών τρόμου έχουμε δει αυτή την ιδέα; Πολλές. Όλα ξεκινούν εδώ.
(σημείωση: Στα γυρίσματα της ταινίας χρησιμοποιήθηκε αληθινό πριόνι και έγιναν αληθινοί τραυματισμοί)

8. Scream (1996)

“What`s your favorite scary movie?” σε ρωτάει στο τηλέφωνο. Ύστερα σε σκοτώνει ,σύμφωνα με τους κανόνες των ταινιών τρόμου. Η πρώτη ταινία τρόμου μέσα από ταινία τρόμου.

9. Poltergeist (1982)
Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι έχεις ήδη δει τον «Εξορκιστή» 5-10 φορές (αν όχι, πήγαινε ΤΩΡΑ) σου προτείνουμε το “Poltergeist” και μετά όλα τα σύγχρονα μεταφυσικά θρίλερ θα σου μοιάζουν με κωμωδίες.

10. The Hills Have Eyes (2006)
Το remake του Alexandre Aja στην ομώνυμη ταινία του αρχιμάστορα Wes Craven , είναι μια άριστη μαθητεία στο είδος του «επιστροφή στην φύση» τρόμου. Συστήνεται ως back to back με το “The Descent” της ίδιας χρονιάς.

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 13 Οκτώβριος 2014 19:00

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « RAC ft. Matthew Koma - Cheap Sunglasses Design A Wave next on Alien Jams »

Log in or create an account