log in

9+1 αγαπημένα κεφάτα τραγούδια, που μιλούν για τον θάνατο

542be37ee29ed7e64cca89a0094f3f73_M.jpg 542be37ee29ed7e64cca89a0094f3f73_M.jpg
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Έχεις σκεφτεί ποτέ πως το αγαπημένο σου τραγούδι, αυτό που σε κάνει να θέλεις να ξεβιδωθείς στον χορ

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως το αγαπημένο σου τραγούδι, αυτό που σε κάνει να θέλεις να ξεβιδωθείς στον χορό, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι το soundtrack σε μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση; (π.χ δολοφονίες, αυτοκτονίες κλπ..) Τα παρακάτω τραγούδια κατάφεραν να κρύψουν μέσα σε χαρούμενες μελωδίες τα πιο σκοτεινά μηνύματα…

9.Foster The People – Pumped Up Kicks

Συμφωνα με δήλωση που θρυλείται πως έχει δώσει ο τραγουδιστής της μπάντας, οι στίχοι του τραγουδιού περιγράφουν έναν έφηβο που φαντασιώνεται τον εαυτό του ως αυτουργό μιας μαζικής δολοφονία. Λίγο αργότερα, σε νέα του συνέντευξη ο δημιουργός του τραγουδιού τα «μπάλωσε» λέγοντας πως το κομμάτι ήταν ένα «fuck you στους hipsters».

8.Norman Greenbaum – Sprit In The Sky

Το όνομα “Norman Greenbaum” δεν σου λέει τίποτα, αλλά σίγουρα έχεις ακούσει την μουσική του στο trailer του “Guardians Of Galaxy”. Αυτό που μάλλον δεν γνώριζες είναι ότι το “Spirit” σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Norman, είναι το κομμάτι με τα περισσότερα requestsσε κηδείες (!!) όλων των εποχών. Κοράκι δηλαδή…

7.Vampire Weekend – Jonathan Low

Το τραγούδι που έδωσαν οι Vamire Weekend στο “Twilight” είναι μια ξεκάθαρη περιγραφή για το πώς πρέπει να σκοτωθεί ο πρωταγωνιστής του τραγουδιού, ο “Jonathan Low”, που μπορεί να είναι και vampire.

6.Eels: Last Stop This Town

Το 1998, ένα χρόνο αφού η αδελφή του E, του τραγουδιστή των Eels είχε αυτοκτονήσει, εκείνος έγραψε το album “Electro-Shock Blues” και της το αφιέρωσε. Ο E κατάφερε μέσα από τα τραγούδια του να γεμίσει το πένθος του με κέφι και χαρούμενες μελωδίες, σαν αυτή του “Last Stop”.

5.Nena – 99 Red Balloons

Αυτό το «πεδίο μάχης» στο οποίο η Nena ήθελε να απελευθερώσει 99 κόκκινα μπαλόνια, δεν ήταν το πεδίο της αγάπης, όπως θα υπέθετε κανείς, έχοντας ακούσει και το hit της Pat Benatar με τον ίδιο σχεδόν τίτλο, αλλάτο πεδίο ενός πυρηνικού πολέμου.

4.Pete Droge – If You Don`t Love Me (I`ll Kill Myself)

Ο Droge είχε τερματίσει το creepiness με αυτόν τον τίτλο, παρ` όλα αυτά είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα γλυκό, διεστραμμένα ρομαντικό modern rock hit.

3.Elton John – I Think i`m Going To Kill Myself

Στο μακρινό 1972, ο Elton τραγούδουσε στίχους όπως “I think I`m going to kill myself” γιατί… “people …swarming around like flies” ενώ εξέφραζε και απορίες όπως “I`d like to see what the papers say/on the stage of teenage blues” σε ένα στακάτο rock n` roll μπητάκι που σε σήκωνε αμέσως για χορό (!).

2.Miles Kurosky – An Apple For An Apple

Στο ντεμπούτο του album ο Miles ασχολήθηκε με ξένοιαστα και ανέμελα θέματα όπως η εξάπλωση μιας επιδημίας πανώλης σε παγκόσμια κλίμακα. Groovy!

1.The Decemberists – The Rake`s Song

Σε ένα από τα κομμάτια της λατρεμένης rock όπερας “The Hazards Of Love” o Colin Meloy αφηγείται μουσικά την ιστορία ενός άντρα που είδε την γυναίκα του να πεθαίνει, λίγο μετά την γέννηση των παιδιών του. Πως αντέδρασε: Σκότωσε όλα τα παιδιά του.

Και κάτι για να αλλάξουμε διάθεση….

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 16 Φεβρουάριος 2015 18:00

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Armada Stage Electronic Family 2014 »

Log in or create an account